براي شناسائي ميكروارگانيسمها دانستن ويژگيهاي زير ضروري است .
1- حركت
2- شكل، اندازه و چگونگي قرار گرفتن سلول ميكروارگانيسمها نسبت به يكديگر
3- واكنش گرم ( مثبت يا منفي )
4- بودن يا نبودن آندسپور ـ كپسول ـ تاژك
5- واكنش زيل نلسن و رنگ آميزي اختصاصي ديگر ( در صورت لزوم )
ويژگيهاي ظاهري پرگنه(كلني) :
1- در محيطهاي جامد
1-1- شكل : گرد(Circular) نامنظم(Irregular), و يا رشتهاي(Rhizoid) ( طبق شكل شماره يك در آخر استاندارد .)
1-2- اندازه: قطر پرگنه برحسب ميليمتر اندازهگيري ميشود.كلني هايي كه قطرشان كمتر از يك ميليمتر ميباشد نقطهاي مينامند .
1-3- رنگ : رنگ پرگنه و آيا رنگيزه موجود در آب محلول است و يا نامحلول
1-4- تيرگي : آيا شفاف است يا كدر
1-5- برجستگي : ( طبق شكل 2 آخر استاندارد .)
1-6- سطح : آيا سطح پرگنه صاف است يا خشن , كدر است و يا براق
1-7- لبه : ( طبق شكل شماره 3 آخر استاندارد .)
1-8- قوام : آيا پرگنه به آساني با آب آميخته ميشود ؟ اگر آميخته ميشود آيا محلول يكنواختي به دست ميآيد و يا آن كه به صورت دانه دانه است .
1-9- بو : آيا پرگنه بودار است و يا بدون بو؟
-۲- در محيطهاي مايع :
2-1- مقدار رشد : ( هيچ ـ كم ـ متوسط ـ زياد )
2-2- پرده در سطح محيط مايع
الف : پرده يا پوستهاي وجود ندارد
ب : پرده يا پوسته سطح وجود دارد كه اين پوسته ممكن است با تكان دادن پاره شود يا نشود .
2-3- كدورت : كدورت يكنواخت و يكسان و2-4- ته نشست
الف : ته نشت وجود ندارد
ب : ته نشست وجود دارد كه در اين صورت يا با تكان دادن متلاشي ميشود و يا نميشود .
نظرات شما عزیزان: